A walks at a uniform speed of 8 km/hr and 8 hours after his start, B s

| A walks at a uniform speed of 8 km/hr and 8 hours after his start, B starts on his cycle after him at speed of 24km/hr . How far from the starting point will B catch A?

A. 72

B. 96

C. 120

D. 144

Right Answer is: B

SOLUTION

Speed of A=8km/hr
Speed of B=24km/hr
Relative speed of B with respect to A=24-8=16km/hr
Distance covered by A in 8 hour =8× =64km
So time taken by B in catching the A= 64/16=4 hour
So required distance =4× 24=96km

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *