Two train start at the same time from A and B and proceed towards each

| Two train start at the same time from A and B and proceed towards each other at 80 km/hr and 95 km/hr respectively. When the trains meet, it is found that one has travelled 180 km more than the other. Find the distance between A and B.

A. 2100 km

B. 2410 km

C. 2200 km

D. 2250 km

E. 2300 km

Right Answer is: A

SOLUTION

The difference between the distance travelled by a and b after 1 hour
95 – 80 = 15 km.
Time taken by the trains to meet each other = = 12 hr.
Total distance travelled by both trains in 1 hour = 80 + 95 = 175 km.
Total distance between a and b = 175 × 12 = 2100 km

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *